Medemblik Actueel.

Rechtbank

Medemblikse moet zitten na aanval met pepperspray

MEDEMBLIK – De Medemblikse Amanda B. (27) uit is veroordeeld tot 60 dagen celstraf, waarvan 52 dagen voorwaardelijk en 120 uur werkstraf. Ze moet van de rechtbank in Haarlem ook een deel van een celstraf gaan uitzitten, die ze eerder kreeg opgelegd: 10 dagen. De vrouw probeerde bij Albert Heijn aan het Kooimanplein in Purmerend planten en potgrond te stelen en mishandelde twee winkelmedewerkers door een aanval met pepperspray in hun gezicht.

De manager van de winkel werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij veel spray in zijn gezicht en ogen kreeg. Dat deed erg veel pijn. Ook een andere vrouw, die bij de AH werkt, kreeg pepperspray in haar gezicht. Zij kon nog net haar hand voor ogen houden, maar had wel een bijtende pijn in haar keel en haar gezicht werd rood.

Lees ook: 25-jarige Medemblikse onder toezicht reclassering na oplichting en winkeldiefstallen

De rechtbank vind het heel erg wat de Medemblikse heeft gedaan. Het gebeurde had een grote impact op het personeel van de supermarkt, dat daardoor angstig werd.

De veroordeelde vrouw heeft een flink strafblad, vooral voor winkeldiefstallen. Ze is ook veroordeeld voor het betalen van  935 euro aan het slachtoffer, waarvan 400 euro smartengeld.

Reageer op dit onderwerp