Waar komen toch al die gitaristen en tekenaars vandaan?

Medemblik – In Medemblik kun je al jaren gitaarles en tekenles volgen bij studio baart kunst. Maar hoe is het eigenlijk zo gekomen? Oprichter en eigenaar Mischa Kwak: ‘In 2003 werd de studio opgericht met als doel lokale bandjes en muzikanten een plaats te geven om te repeteren en te relaxen. Toen nog onder de naam Oefencentrum Baart Kunst. De studio was gevestigd aan de Corantijn in Zwaag.’

les paulVia het radioprogramma Alter Ego FM werd de artiesten bovendien een podium gegeven op de lokale radio. Ook konden bandjes opnemen in de lowbudget opname studio. In 2005 verhuisde de studio naar de Overleek in Medemblik, waar een flinke ruimte naar eigen smaak werd ingericht. Hier werd heel wat (lokale) rock & roll geschiedenis geschreven.

Gitaarles

Na enkele jaren kwam er steeds meer vraag naar gitaarles en tekenles. ‘Sinds 2009 wordt er fulltime gitaar en tekenles gegeven bij studio baart kunst. De kracht zit in het maatwerk. De les wordt aan de leerling aangepast, want iedere leerling is tenslotte verschillend. Inmiddels hebben tientallen leerlingen de weg naar de studio weten te vinden en zullen er ongetwijfeld nog vele volgen!’

The student project

Enige tijd geleden bracht Mischa samen met de leerlingen het album ‘the student project’ uit. Leerlingen speelden zelf geïmproviseerde partijen over door Mischa gemaakte backingtracks. ‘Veel muziekscholen doen concerten met leerlingen. Wij dachten we doen het eens anders en zo ontstond ‘the student project’. Een project dat zeker voor herhaling vatbaar is!’

Creatief onderwijs bij studio baart kunst.

Dus vandaar al die gitaristen en tekenaars in Medemblik… Nieuwsgierig? Kijk op www.baartkunst.nl.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.