Astronaut Andre Kuipers opende fabrieksuitbreiding Knipping

Zwaagdijk – ‘’s Werelds beste kozijnen. Die kunnen maken, dat streven we na’. Aldus Jacob Wiering. Samen met broer Hans en zussen Diana en Sascha staat hij ruim zeven jaar aan het roer van Knipping. In 2015 kon Knipping nauwelijks voldoen aan de vraag naar de populaire onderhoudsvrije kozijnen. Knipping besloot om een fabriek met poedercoaterij bij te bouwen. Op 22 april werd deze door astronaut Andre Kuipers geopend.
 
Authentiek

Dat ‘het beste’ willekeurig is weten de Wierings. Diana: ‘Hoe goed onze kozijnen in technische zin ook zijn, het summum voor de mensen zijn nog steeds houten kozijnen. De uitdaging lag in het maken van een product dat er uiterlijk als houten kozijn uit ziet, terwijl het technisch veel beter is. In veiligheid, onderhoudsvriendelijkheid, en energie-efficiency. Dat is gelukt. We zijn de enige fabrikant die dit soort kozijnen levert. We hebben zelfs mogen leveren in plaatsen met beschermd dorpsgezicht.’ Hans jr.: ‘De basis is van hoogwaardige kunststof, die isoleert tot het niveau van energie-nulwoningen. De omlijsting buiten is van gepoedercoat aluminium, dat in elke vorm, structuur en kleur te maken is. Die combinatie zorgt ervoor dat we in technisch en esthetisch opzicht het beste leveren. En het duurzaamste in die zin dat het zonder schilderwerk na 35 jaar nog toont als nieuw.’
 
Meer en beter

De nieuwe fabriek stelt Knipping niet alleen in staat om meer te maken. Sascha: ‘Door de poedercoaterij hebben we de kwaliteit 100% in eigen hand. We kunnen bovendien door een nieuw natlakproces de binnenzijden er als ‘echte’ authentieke kozijnen uit laten zien. Kozijnen die technisch superieur zijn aan hout. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om ons complete leveringsprogramma in de showroom te bewonderen. De showroom is ook iedere zaterdag en zondag open.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.