Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Reunie Rios Midwoud/Oostwoud

Midwoud – Jeugdvereniging RIOS werd in 1966 opgericht, omdat in die tijd voor de jeugd niet veel te beleven was in Oost- en Midwoud. RIOS (Reuring Is Ons Streven) bracht daar verandering in. De jeugdvereniging bracht in de eerste 10 jaar van zijn bestaan talloze landelijke topbands naar Oostwoud. 

Niet alleen de Mid- en Oostwouder jeugd kwam hier massaal op af, ook uit omliggende dorpen en van ver daarbuiten stroomden de bezoekers naar Café De Vergulde Vos. RIOS was ‘hot’ die tijd. Toen het om financiële redenen moeilijker werd om regelmatig topbands te boeken had RIOS de bakens al verzet. Vanaf 1974 werd een eigen onderkomen gerealiseerd, jeugdcentrum Mobilea. De activiteiten werden kleinschaliger, maar in aantal veel meer. Het jeugdhonk werd voor veel jongeren hun tweede huis. Leuke activiteiten, gezellig samenzijn, maar ook samen de schouders er onder. In totaal heeft RIOS 30 jaar bestaan.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat RIOS is opgericht. Om dat te vieren verzorgen oud-bestuursleden een grote reünie voor iedereen die op één of andere manier betrokken was met RIOS of Mobilea. De happening vindt zaterdag 27 augustus plaats in Café De Post aan de Tripkouw in Midwoud. Het doel van deze dag is oude bekenden weer te ontmoeten, herinneringen op te halen en natuurlijk veel gezelligheid. Rock-‘n-roll coverband Revive zorgt voor een feestelijke afsluiting.

De inschrijving start op 1 mei. Dat kan via www.50jaarrios.nl of www.facebook.com/jeugdverenigingrios.

Reageren via facebook