9.1 C
Medemblik
26 februari 2021 17:48
Medemblik Actueel.

Strandvogels staan voor zware opgave tegen koploper Hauwert

Onderdijk – Na een week rust hervat Strandvogels de competitie weer. En de ploeg van trainer Bierdrager kan meteen vol aan de bak, want koploper Hauwert ’65 is komende zondag de gastheer. Hauwert ’65 ging dit seizoen matig van start maar vanaf de tweede periode is de machine goed op stoom gekomen. 

Die tweede periode werd overtuigend in de wacht gesleept met 8 overwinningen en 1 gelijkspel. Maar ook in de derde en laatste periode doet Hauwert weer prima mee. Met drie overwinningen en twee gelijke spelen staat de ploeg van trainer Van der Gragt 3e. En dus eerste op de algehele ranglijst, de belangrijkste ranglijst.

Strandvogels zal van goede huize moeten komen om Hauwert ’65 te verslaan. De laatste ploeg die daar in slaagde was VVS ’46 op 4 oktober 2015! De enige andere nederlaag dit seizoen leed Hauwert ’65 tegen De Valken. Beide nederlagen werden buitenshuis opgelopen. Op eigen veld heeft Hauwert ’65 dus nog niet verloren en dat wil de trotse koploper ongetwijfeld graag zo houden.

Strandvogels won dit seizoen tot nu toe 5 uitwedstrijden en weet dus wel hoe het elders punten moet pakken. Een topklassering lijkt na de nederlaag tegen VVS ’46 niet meer mogelijk. Maar Strandvogels is wel de ploeg die de strijd om de prijzen behoorlijk kan beïnvloeden. Eerst wacht dus een duel tegen koploper Hauwert ’65, maar ook Woudia en Always Forward wacht nog een duel met de rood/gele brigade.

Vorig seizoen speelde Strandvogels in Hauwert met 2-2 gelijk na met 2-0 achter gestaan te hebben. Sebastiaan Weel nam beide goals voor zijn rekening, allebei uit een strafschop. Een seizoen eerder pakte Strandvogels zelfs drie punten tegen Hauwert ’65. Mede omdat een speler van Hauwert ’65 zijn eigen doelman passeerde, won Strandvogels toen met 2-3. Komende zondag zullen de minipupillen van beide verenigingen, net als in Onderdijk, weer fungeren als player-escorts. Daarmee krijgt deze wedstrijd al voor het eerste fluitsignaal de ambiance van een topwedstrijd. Daarna is het aan de 22 acteurs om er ook echt een happening van te maken.

Reageren via facebook