Straks gewoon weer vluchtelingen in sporthal de Muiter in Medemblik?

Medemblik – Na de vier grote steden uiten ook andere gemeenten en provincies hun zorgen over de opvang van vluchtelingen. Met dat bericht komt vandaag onze nieuwspartner NH op de proppen.

Bij de huisvesting stokt de doorstroming. Van de tienduizend asielzoekers die versneld aan een woning zouden worden geholpen, zijn er pas vijftig gehuisvest. Gemeenten en provincies achten de kans groot dat er ook dit jaar weer vluchtelingen in sporthallen moeten slapen.

Lees ook: Medemblik wil maximaal 80 vluchtelingen opvangen

Het netwerk van (middel-)grote steden van Nederland, verenigd in de G32, sturen vandaag een brandbrief aan het kabinet, omdat zij de regels voor de huisvesting willen versoepelen zodat vluchtelingen kunnen verhuizen uit asielzoekerscentra. “We zijn nu bezig crisis op crisis te stapelen in plaats van de prop uit de leiding te halen”, zegt Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden en voorzitter van de G32.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.