Tessa Aker(Zwaagdijk-West) wil goed voorbereid naar de brugklas

Zwaagdijk – West – Op vrijdag 1 april heeft Tess Aker, leerling van de Sint Lidwinaschool uit Zwaagdijk-West, samen met haar moeder Monique en wethouder Joset Fit, de 6 km. fietsroute naar Hoorn afgelegd. Dit als voorbereiding op het praktisch verkeersexamen.

De Sint Lidwinaschool vroeg vorig jaar toestemming om deel te mogen nemen aan het verkeersexamen in Hoorn. De leerlingen gaan na de basisschool dagelijks op weg naar de verschillende scholen voor voortgezet onderwijs in Hoorn. Tess wil in mei  slagen voor het praktisch verkeersexamen. Daarom werden haar alle probleempunten en voorrangssituaties uitgelegd door coördinator Klaas de Hart.

Ruim 1.000 nieuwe scholieren naar Hoorn

De Onderwijs Verkeerscommissie, die het examen organiseert, hoopt dat alle ouders van de ruim 1.000 leerlingen, die op 23, 24, 26 en 27 mei het praktisch examen afleggen, dit voorbeeld zullen volgen.Ook leerlingen van de basisscholen in Wognum en Nibbixwoud nemen deel aan het examen.

Meer informatie

Alle informatie over de route en de eisen, waaraan de fiets moet voldoen, zijn te vinden op www.fietsexamenhoorn.nl

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.