16.3 C
Medemblik
8 juli 2020 19:22
Medemblik Actueel.

Zorgautoriteit geeft Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis akkoord voor fusie

Regionieuws – Het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Westfries Gasthuis in Hoorn kunnen verder met hun fusieplannen. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de melding van hun voorgenomen fusie positief beoordeeld. De ziekenhuizen kunnen hun concentratie nu voorleggen aan de Autoriteit Consument en Markt.

De NZa is van oordeel dat de ziekenhuizen hun plannen voldoende hebben afgestemd met de betrokken belanghebbenden. Het Waterlandziekenhuis en het Westfries Gasthuis hebben hun plannen besproken met stakeholders zoals de cliëntenraden en medewerkers van het ziekenhuis. Daarbij zijn de ziekenhuizen ingegaan op de vragen van de medezeggenschapsorganen. Zij hebben ook rekening gehouden met hun oordeel en aanbevelingen.

Daarnaast beoordeelt de NZa of de voorgenomen fusie de cruciale zorg die de ziekenhuizen verlenen zoals spoedeisende hulp, in gevaar brengt. Dat is niet het geval, stelt de NZa.

De NZa toetst bij fusies in de zorg of de besluitvorming goed is verlopen. Dat is een procedurele toets, de NZa beoordeelt niet de inhoud van de fusieplannen. Ook gaat zij na of door de fusie de cruciale zorg die instellingen leveren mogelijk in gevaar komt. Als de NZa de fusie goedkeurt moeten ziekenhuizen die voorleggen aan de ACM. Die beoordeelt de gevolgen van de fusie voor de mededinging.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?