Medemblik Actueel.

seniorenwoningen medemblik
Medemblik

Medemblik zoekt oplossing tekort seniorenwoningen

Medemblik – Door de maatregelen vanuit Den Haag die er voor moeten zorgen dat senioren langer thuis blijven wonen is er een groot tekort ontstaan op de markt van seniorenwoningen.

Ook de gemeente Medemblik ziet dit tekort oplopen en daarom is wethouder Hans Tigges druk bezig met het onderzoeken naar mogelijkheden voor nieuwbouw van seniorenwoningen. Hans Tigges zegt, “Wij gaan in overleg met de inwoners van de gemeente Medemblik voor bouwplannen op 3 lokaties in de gemeente Medemblik, het voormalig DEK-terrein in Medemblik, aan de Tripkouw in Midwoud en het straks vrijkomend SEW-terrein in Nibbixwoud.” Wethouder Hans Tigges wil de noodzaak om ook seniorenwoningen te bouwen hierbij betrekken.

Uit onderzoek van Ipso Facto dat in opdracht van de ANBO is gehouden blijkt dat in meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten er een tekort aan seniorenwoningen wordt verwacht door de kabinetsplannen. In totaal deden 114 van de 390 Nederlandse gemeenten mee aan dit onderzoek.

 

Reageren via facebook