Medemblik in shock na dood Karin en haar zoontje Renzo

MEDEMBLIK – Vol ongeloof reageerde Medemblik op het bericht dat de 40-jarige Karin Dekker en haar 8-jarige zoontje Renzo bij een ernstig verkeersongeluk bij Zeewolde om het leven waren gekomen.

CenterParcs

Wat een heerlijk weekendje CenterParcs moest worden eindigde in een diepe tragedie voor Karin en Renzo. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren weet niemand, de ongevallendienst van de politie is dat nog aan het uitzoeken maar vast staat wel dat de vrachtwagen de Renault van Karin vol in de flank heeft geraakt, daar waar een auto op zijn zwakst is. Karin was op slag dood en Renzo heeft nog een paar uur geleefd voor hij ook dood werd verklaard.

Lees ook: Moeder en zoon uit Medemblik overleden bij ernstig verkeersongeval Zeewolde

Buren van Karin zijn in shock, ‘ze woonde hier nog maar pas en dan nu dit, zo’n lieve vrouw die echt leefde voor haar zoontje,’ ondertussen kijkend naar haar huis waar ze nooit meer terug zal komen.

Diepe verslagenheid op school

Maar ook op de school van Renzo heerst diepe verslagenheid, de school opende direct de deuren om de kinderen en de ouders de kans te geven om over de tragedie te praten en in de klas van Renzo zullen de kinderen een speciaal hoekje gaan maken waar ze Renzo kunnen herdenken. 

De moeder van een klasgenootje van Renzo vertelt tegen Medemblik Actueel dat de school de kinderen heeft verteld wat er is gebeurd met Renzo. Daana zijn ze met zijn allen Hoorn in gegaan en hebben ze spulletjes gekocht om een plekje te maken voor Renzo en zijn moeder. Bij de ingang van de school staat en tafeltje met een boekje waar ouders en leerlingen in kunnen schrijven.

Renzo is dood

Toen haar zoontje maandagmiddag thuis kwam vertelde hij direct ‘Renzo is dood en het is mijn beste vriend’, waarna hij begon te huilen. Ook bij de andere klasgenootjes van Renzo is de klap hard aangekomen.

Reageren via facebook