17.2 C
Medemblik
14 juli 2020 21:49
Medemblik Actueel.

Het nu verlaten pand van St Martinus in Medemblik

Breaking nieuws: St. Martinus Medemblik wordt gesloopt..

Medemblik – Woensdagmiddag kregen de bewoners van St. Martinus in Medemblik het nieuws te horen van Omring en De Woonschakel dat het huidige gebouw van St. Martinus gaat verdwijnen en vervangen gaat worden voor een heel nieuw gebouw.

De Woonschakel en Omring hebben de handen ineen geslagen om een moderne, ruime woonvoorziening te bouwen op de plek van het verouderde verzorgingshuis Sint Martinus. Beide instanties verwachten dat de oplevering halverwege 2019 zal zijn. Bewoners krijgen hierdoor meer keuze én ruimte. Het betekent wel dat bewoners en medewerkers tijdelijk zullen verhuizen. Omring realiseert dat dit ingrijpend nieuws is. Ze doen hun uiterste best om iedereen hierbij zo goed mogelijk te begeleiden. Ook zal Omring direct omwonenden betrekken. Tot de verhuizing blijft Sint Martinus geopend en kunnen bewoners gebruik maken van de voorzieningen.

Vanwege andere wensen van (toekomstige) bewoners en huurders én de veranderingen in de zorg, hebben Omring besloten om op de plaats van het Sint Martinus een ruime en moderne woonvoorziening te ontwikkelen. Mensen die behoefte hebben aan veilig wonen en zorg dichtbij, beschikken straks in Medemblik over diverse nieuwe woonvormen.

Planning
Het streven is vóór de zomer van 2017 bewoners te begeleiden naar hun tijdelijke woonruimte. Vervolgens zal Sint Martinus in het 4e kwartaal van 2017 gesloopt worden zodat de nieuwbouw in het 1e kwartaal van 2018 kan starten en in het 2e kwartaal van 2019 opgeleverd kan worden. Bewoners zullen dan halverwege 2019 verhuizen naar hun nieuwe woning. Omring zal direct betrokkenen zoals bewoners, hun familieleden, de cliëntenraad, medewerkers en vrijwilligers tijdig en zorgvuldig betrekken en informeren over de verhuizing en de nieuwbouw. Daarnaast gaan zij met ook met bewoners van omliggende locaties (Kleyenburg, Valbrug, Overtoom en Sint Maartenshof), de gemeente Medemblik, direct omwonenden van Sint Martinus en zorgpartners in gesprek.

Meer keuze en ruimte
De nieuwe woonvoorziening wordt gebouwd voor mensen met een middelzware tot zware behoefte aan zorg, die beschermd willen wonen. Ook zal de woongroep van Valbrug een plek krijgen in de nieuwe woonvoorziening. Bewoners krijgen meer keuze: gezelschap of rust, koken in het appartement of in de gezamenlijke buurtkamer, zelf de was doen of uitbesteden. De individuele ruimte voor bewoners wordt meer dan verdubbeld. Er komen namelijk veertig volwaardige tweekamer-appartementen, die in vijf woongroepen worden gebouwd én twee studio’s voor tijdelijke zorg. Iedere woongroep heeft een eigen buurtkamer. Naast een eigen appartement, hebben bewoners ook buurt-kamers waarin gezamenlijk kan worden gekookt, gegeten en sociale activiteiten gedaan kunnen worden. Een appartement bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, een ruime badkamer met wasmachineaansluiting en keuken.

Tijdelijk verhuizen
Omring verwacht dat twintig bewoners van Sint Martinus verhuizen naar nabij gelegen appartementen van De Woonschakel en ongeveer twintig bewoners naar locaties van Omring. Zij krijgen vervangende huisvesting aangeboden, die past bij haar/zijn individuele situatie en behoefte. Samen gaan zij op zoek naar de beste oplossing. Omring begrijpt dat de tijdelijke verhuizing ingrijpend nieuws is voor haar bewoners, betrokken familieleden, medewerkers en vrijwilligers. Omring en De Woonschakel zullen daarom hun uiterste best doen om de verhuizing zorgvuldig en persoonlijk te begeleiden.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?