Medemblik Actueel.

Voetbal

Zware nederlaag MOC tegen Berkhout

Midwoud – Na twee overwinningen op tegenstanders waar in de heenwedstrijd ruim van was verloren, speelde MOC zondag tegen Berkhout. In Berkhout werd met maar liefst 6-1 verloren, waardoor met vertrouwen en de nodige revanchegevoelens aan de wedstrijd werd begonnen.

MOC zette in de beginfase direct druk en binnen vijf minuten leidde dat tot een grote kans. Darren Vledder lanceerde Sjoerd Winkel op rechts, die Dennis Buisman met een strakke voorzet wist te bereiken. Ingelopen richting eerste paal kon hij echter de Berkhout keeper niet verrassen.

Berkhout trok vervolgens het spel naar zich toe en kon redelijk makkelijk combinerend richting het MOC doel trekken. De verdediging hield de aanvallen echter op ruime afstand van het doel van keeper Arnold Bult.

Na een half uur spelen liep Sjoerd Winkel een scheurtje in zijn wenkbrauw op in een kopduel, waardoor hij zich moest laten vervangen door Joris Bootsman. Tien minuten voor rust kwam Berkhout op gelukkige wijze op voorsprong. Na een schot op de paal werd de rebound via Bult op de lat geschoten. De terugspringende bal was een prooi voor spits Boy Bregman die boven Leon de Gier uittorende en de 1-0 op het scorebord kon zetten.

Na de rust bleek Berkhout een maatje te groot voor MOC. Aanvallend kon MOC weinig uitrichten en Berkhout was voornamelijk op de MOC helft te vinden. Paniekerig uitverdedigen leidde tot veel gevaarlijke verre inworpen, maar niet tot goals. Keeper Bult bleef in een één tegen één situatie goed lang staan, waardoor de genadeklap uitbleef.

Ramon Steenman viel uit met een schouder uit de kom, waardoor Peter Koper zijn plek rechts achterin innam. In het laatste kwartier gooide MOC de schroom van zich af en Stan Offerhaus werd doorgeschoven naar het middenveld. Met een man meer op het middenveld werd Berkhout teruggedrongen naar het eigen zestienmetergebied. Met lange ballen op spits Jeroen Koomen werd getracht de gelijkmaker te forceren.

Twee voorzetten op de ingevallen Thomas Groot leidden nog tot mogelijkheden, maar het ontbeerde de schoten aan kracht om de Berkhouter keeper te verschalken. Aan de andere kant werd het duel definitief in het slot gegooid toen Aart Vijfvinkel in de slotseconden een Berkhout aanvaller omver liep in het eigen strafschopgebied. De toegekende penalty werd beheerst ingeschoten door de aanvoerder van Berkhout.

Over de hele wedstrijd gezien was de 2-0 eindstand een terechte uitslag. MOC maakte niet de indruk om koste wat kost de revanche te willen halen voor de eerdere nederlaag en Berkhout speelde een degelijke wedstrijd, waardoor Berkhout opklimt naar de tweede plaats in 5B. Op 3 april speelt MOC weer thuis tegen SSV.

Reageren via facebook