Medemblik Actueel.

Voetbal: Zaalvoetballers Nieuweboer vissen achter het net ondanks dat ze beter waren

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag speelde Nieuweboer tegen ZA/Bluedesk Internet, de beste tegenstander tot op heden. In de eerste minuut en in de eerste aanval kwam Bluedesk op voorsprong door een van richting veranderd schot. Bluedesk liet zicht direct inzakken en maakte het speelveld klein en Nieuweboer had even tijd nodig om bij te komen van deze verrassing.

In het restant van de eerste helft een oppermachtig Nieuweboer was diverse kansen creëerde, maar houtwerk, keeper, pech en rust voor doel voorkwamen de gelijkmaker. Na de wissel eindigde de eerste aanval van Bluedesk in een directe vrije trap op 7 meter welke doeltreffend werd afgerond. Binnen 5 minuten zette Nieuweboer de achterstand om in een voorsprong via Joris Schouten uit de rechterhoek en via de paal, Joost Neefjes bij een tijdstraf van Bluedesk op aangeven van Sven Deen en Tim Neuvel na goed doorgaan van Nick Kuin.

Nieuweboer controleerde de wedstrijd en zowel voor als na de wissel werden de weinig mogelijkheden van de tegenstander goed opgelost door keeper Jelle Meester. 8 minuten voor tijd kwam Bluedesk op gelijke hoogte door een schot van afstand wat in de hoek belande en 4 minuten voor tijd op voorsprong bij een klusbal voor doel na goed uit verdedigen. In de laatste minuten speelde Nieuweboer vol op de aanval en gaf hierdoor ruimte weg voor 2 doeltreffende tegenaanvallen. Uiteindelijk beter zijn en met 6-3 verliezen.

De volgende wedstrijd is vrijdag 3 november in de Dars tegen Winkel.

Reageren via facebook