Medemblik Actueel.

Algemeen

Verwarring in omroepland West-Friesland

Medemblik – Meerdere malen per week krijgen wij email van onze lezers over de nieuwe streekomroep, de mensen schrijven dat ze niet weten wie nu de echte en wie niet de echte streekomroep voor West-Friesland is.

Wij kunnen hier kort over zijn. De omroep met de zendlicentie is WEEFF en niet die andere, deze maken misbruik van de naam streekomroep wat wettelijk gezien verboden is.  WEEFF wacht nog op de toekenning van de etherfrequenties door het Agentschap Telecom, . Deze instantie zal binnenkort de frequentie(s) bekend maken waarop WEEFF kan gaan uitzenden. Dat dit zo lang duurt heeft te maken met internationale wetgeving en regelgeving op het gebied van etherfrequenties.

WEEFF kunt u wel al bekijken op uw tv: Ziggo Digitaal: Kanaal 45, Ziggo Analoog: Kanaal 21+ KPN, XS4ALL, Telfort (wit): Kanaal 647 Telfort (zwart): XMS, Edutel,  Fiber.nl, Stipte en Lybrandt: Kanaal 2127

Zodra de frequentie(s) bekend zijn zullen de uitzendingen van WEEFF via de ether van start gaan. 

Reageer op dit onderwerp