Medemblik Actueel.

Medaille regen bij Budoschool Takken/Shi-Sen-Do

Opperdoes – Afgelopen weekend vond het Open Noord-Hollands Kampioenschap plaats in Beverwijk. Dit toernooi, welke valt onder de auspiciën van de Judo Bond Nederland, is een kwalificatie toernooi voor het Nederlands Kampioenschap en de Budoschool uit de gemeente Medemblik wist opnieuw te imponeren.

Jiu Jitsuka’s zijn all-round zelfverdedigingssporters die judo, karate en aikidotechnieken beheersen. De Budoschool uit de gemeente heeft hele goede zaken gedaan en heel veel duo’s verschenen op het podium en werden er de nodige punten voor het NK en EK verdiend.

 1. Eady Roelandschap & Job Weel:                             1ste  plaats Mix / aspiranten
 2. Romée Paardekooper & Nienke Pronk:               1ste  plaats Dames / junioren
 3. Isaak Weel & Jochem Bos:                                         1ste  plaats / Heren / cadetten
 4. Liv Beezemer & Fenno Uijldert:                              1ste plaats Mix / senioren
 5. Eady Roelandschap & Shannon de Kroon:          2e plaats senioren-junioren / dames
 6. Noah Rolvink & Kuba Trochimowicz:                     2e  plaats heren / junioren
 7. Anna Bakker & Sophie Wilbrink:                              2e  plaats  dames / aspiranten
 8. Thijs Foppen & Joost Kroezen:                                3e plaats heren / onder 12 jaar
 9. Noah Rolvink & Lina van Dam:                                  3e plaats Mix / aspiranten
 10. Anna Bakker & Sophie Wilbrink:                              3e  plaats Dames / junioren
 11. Robin Back & Marcus Trouerbach:                          3e  plaats mix / onder 12 jaar

In de evaluatie na afloop gaf hoofdcoach Robert Takken aan dat er goede stappen zijn gezet richting het Nederlands Kampioenschap die eind april in de Topsporthal in Almere zal gaan plaatsvinden. Opnieuw hebben zich hier duo’s voor geplaatst en dat is natuurlijk een prachtig gegeven. Ondanks alle prachtige successen ziet hij ook enkele zorgpunten.

Door blessures konden een aantal duo’s niet worden ingeschreven en dat is altijd heel zuur als je er het hele jaar keihard voor aan het trainen bent. Het lijkt er op dat deze duo’s tijdig zijn hersteld voor het NK en daar werken wij hard naar toe. Verder is er de constatering dat de meeste jeugd duo’s uit onze school het zwaar hadden om goed overeind te blijven tegen de concurrentie. Ook dit gaan wij uiteraard intern evalueren. Natuurlijk prachtig al die prijzen die wij binnen hebben gehaald maar we kunnen écht nog beter maar dat mogen de wedstrijdsporters gaan laten zien op het internationale Dutch Open toernooi op 3 april in Nijmegen.

Reageren via facebook