Stadshavens Medemblik komt preventief in actie tegen legionella

Medemblik – De Stadshavens Medemblik BV heeft de beide toiletgebouwen voorzien van preventief onderhoud. Robert van Engelenhoven heeft in samenwerking met Uvidis o.a. 8 UV-lifeshowers geplaatst.

De UV LifeShower® is een revolutionaire, eenvoudig te monteren douche-unit, waarmee het risico op besmetting door Legionella (of andere micro-organismen) wordt geminimaliseerd. Daarnaast is de douche-unit fraai gestileerd en uiterst robuust. Dat maakt de UV LifeShower® bij uitstek geschikt voor toepassing op plaatsen waar vaak en door meerdere gebruikers wordt gedoucht. De UV LifeShower® wordt succesvol toegepast in bijvoorbeeld zorginstellingen, penitentiaire inrichtingen en door woningcorporaties en overheidsinstellingen. De unit is bovendien uitstekend geschikt als Arbo-douche.

De Stadshavens Medemblik hoopt hiermee het legionella probleem de kop te kunnen bieden.  In augustus 2006 werden in de douches van het toiletgebouw aan de Pekelharinghaven in Medemblik de legionellabacterie aangetroffen.  De acht douches zijn bedoeld voor de zeilers die de havens van Medemblik bezoeken en daar even de kans krijgen om zich lekker te douchen. 

De douches kregen daarna direct een grote update om de bacterie het hoofd te bieden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.