COA niet meer in zee met Medemblik voor opvang vluchtelingen

Medemblik – Het COA heeft de gemeente Medemblik laten weten dat zij voor nu geen beroep meer zullen doen op de gemeente Medemblik voor opvang van vluchtelingen. De gemeente Medemblik heeft het COA wel een aanbod gedaan om een groep vluchtelingen tijdelijk op te vangen aanboord van een cruisesechip die dan ergens in de gemeente Medemblik zal worden aangemeerd (Medemblik of Andijk).  De gemeente Medemblik zag ruimte voor opvang van 150 mensen met dit plan.

Kleinschalige opvang

Woordvoerder van de gemeente Medemblik Arjan Dekker laat weten dat de gemeente wel voorstander is van kleinschalig opvang van vluchtelingen omdat er zo gemakkelijker contact kan worden gelegd tussen de vluchtelingen en de plaatselijke bevolking en vrijwilligers. Maar ook dat kleinschalige opvang meer draagkracht heeft onder de inwoners van de gemeente Medemblik. Binnen de gemeente Medemblik zijn een paar kleine opvanglocaties beschikbaar.

Afgelopen 11 februari schreef staatssecretaris Dijkhoff in een brief dat de totale termijn waarbinnen het IND een beslissing moet nemen is verlengd van 6 naar 15 maanden, de gemeente Medemblik is hier geen voorstander van omdat dit de doorstroom ernstig zal vertragen waardoor er nog meer opvangplekken moeten worden gecreëerd in Nederland maar ook in de regio West-Friesland.

De gemeente Medemblik hoopt dat er een humane oplossing komt voor de enorme grote groep vluchtelingen en wijst op de hoge nood onder deze groep mensen, verteld Arjan Dekker aan Medemblik Actueel.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.