16.9 C
Medemblik
21 oktober 2020 21:50
Medemblik Actueel.

Gemeenschappelijke regeling in gevaar door bezuinigingen Stede Broec, Drechterland en Opmeer

WESTFRIESLAND – De gemeenschappelijke regeling tussen de 7 Westfriese gemeenten krijgt een behoorlijke klap te verduren omdat de gemeenten Stede Broec, Drechterland en Opmeer de broekriem strak moeten aantrekken en willen gaan bezuinigen op de gemeenschappelijke regeling (GR).

De gemeente Opmeer heeft aan de overige gemeenten laten weten dat zij aan de gemeenteraad van Opmeer gaat voorstellen om 5% te gaan bezuinigen op de bijdragen aan de GR. In Stede Broec en Drechterland is een motie aangenomen waarbij de GR. gevraagd wordt om de begroting en ambities zodanig bij te stellen dat dit resulteert in een verlaging van de GR.

Op vragen van D66 over deze regionale samenwerking zegt het college: ,,De wens om te komen tot bezuinigingen is door die gemeenten ingegeven op de (verwachte) tekorten in de begroting. Hiervan is bij ons geen sprake. Volledigheidshalve merken wij op dat het besluit tot een bezuinigingstaakstellingen ook betekent dat de desbetreffende gemeenschappelijke regelingen(en) in haar takenpakket een daadwerkelijke afbouw kan en moet doorvoeren.

Medemblik neemt de harde eis tot bezuinigingen mee tijdens het overleg met de vertegenwoordigers van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling.

Reageren via facebook