Medemblik Actueel.

Voetbal

Einde aan ongekende zegereeks FC Medemblik Meisjes D1

Medemblik – FC Medemblik MD1 blijft gelukkig ongeslagen, maar er is een einde gekomen aan de zegenreeks in dit kalenderjaar. Tegen Reiger Boys MD2 bleef het 0-0, het eerste puntenverlies voor de meiden.

Tekst: Opa Nico

Vanwege de vakantie waren er precies 11 speelsters. We misten Suus Koomen, Iris en Dilara. De eerste helft waren we sterker. We combineerden redelijk, maar we kwamen niet echt in hun strafschopgebied. Reiger Boys is een fysiek sterk team en hun verdediging gaf weinig kansen weg. Faye probeerde het een paar keer met afstandsschoten maar ook hun keeper deed het goed. En dan blijft het opletten op hun uitbraken. Onze doelvrouw Emma moest in de eerste helft al drie keer redding brengen. Ze kwam steeds goed op tijd haar doel uit, waardoor er één keer werd naast geschoten en zij twee keer de bal bemachtigde voordat de tegenstander kon schieten. Vlak voor rust ging Sita goed door op rechts en haar schot belandde helaas op de paal.

Direct na rust een geweldige kans op een voorsprong, want na een handsbal in het strafschopgebied kregen we een penalty. De keepster van Reiger Boys pakte echter het schot van Sita….En toen kantelde de wedstrijd. Reiger Boys kreeg vertrouwen en ging er meer voor knokken. Maar wij hadden in de tweede helft EMMA! Jeetje wat een reddingen! Reiger Boys kreeg de ene kans na de andere, maar iedere keer kwam Emma als overwinnaar uit de strijd. Eén keer werd ze gepasseerd, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel (ik kreeg als grensrechter daarna wel het een en ander naar mijn hoofd geslingerd door de ‘sportieve’ supporters van Reiger Boys…). Reiger Boys bleef drukken en zelfs in de laatste minuut kregen ze nog een geweldige kans, máár daar stond Emma weer. Uiteindelijk waren we blij dat het 0-0 bleef. Bij het verlaten van het veld, verzuchtte Emma: “Ik sta nog te trillen….”

Nou meiden, toch goed gedaan hoor. Volgende week uit tegen Spirit!

Reageren via facebook