Nipte overwinning Opperdoes op Sporting Andijk

Opperdoes – Voor de 2e keer dit seizoen werd een overwinning behaald op Sporting Andijk. Ook nu werd de winst laat veilig gesteld, maar het moest uit de tenen komen. De 1e helft had Opperdoes een overwicht. Het startte beter en creëerde wat kleine kansjes. In de 14e minuut werd Tamo Karpetian diep gestuurd door Roy Janssens. Bal over de verdediging en Karpetian alleen op de keeper af. Prachtig en subtiel plaatste hij de bal over de Andijker keeper en zorgde voor de 1-0.

Tekst: v.v. Opperdoes

Niet veel later een vrije trap net buiten het Opperdoes 16 meter gebied. De bal werd in gebracht en bij de 2e paal stond er een paar Andijk spelers te vrij en verdween de bal in het Opperdoes doel. Gelukkig voor de thuisploeg was het duidelijk buitenspel, maar de waarschuwing was gegeven. De rest van de 1e helft waren de beste mogelijkheden voor Opperdoes, en had de mooie aanval over meerdere schijven en besloten met een halve omhaal van Niels Putting een beter lot verdiend. Gescoord werd er evenwel niet meer voor de thee.

Na de pauze was er weinig meer over van Opperdoes. Het liet zich ver terug zakken en liet het initiatief volledig aan Sporting Andijk. Het spel werd heel slordig met veel foute keuzes en vooral ook moeilijke keuzes. Ballen breed in plaats van vooruit. Daar lag dan ook wel niet altijd de ruimte,maar ontstaat er in ieder geval geen direct gevaar bij bal verlies. Zo was het wachten op de gelijkmaker. Die kwam dan ook, al was het ook wel typerend voor Sporting Andijk dat het uit een vrije trap ontstond. De bal aan de rechterkant van het strafschop gebied van Opperdoes. Een klein muurtje werd opgesteld voor de korte hoek. Toch werd de bal keurig om de buitenkant van de muur heen geplaatst en was Jan Ploeg een geslagen doelman. 1-1 met nog een minuut of 25 te gaan. De bezoekers bleven heersen dankzij Opperdoes dat zichzelf compleet uit de wedstrijd had gespeeld. Zodoende bleef de druk op het Opperdoezer doel en waren er aardig wat hachelijke momenten in het strafschop gebied van Jan Ploeg. De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om in ieder geval een nederlaag te voorkomen. Want als er doelpunt zou gaan vallen was het toch wel de 2e van Sporting Andijk, ondanks de mooie kopbal van Marijn Putting halverwege de 2e helft, die net te hoog was gemikt. Dit was de algemene verwachting op dat moment.

Maar verwachtingen komen ook in de sport niet altijd uit. Minuut 80, Opperdoes kreeg een hoekschop aan de rechterkant. De bal van Roy Janssens werd voor gebracht. De kopbal van Marein Zwaan kon de doelman nog pareren. De afvallende bal werd door een zeer attente Niek Sijm langs de verbouwereerde keeper geschoten. 2-1 al dacht de Andijker assistent scheidsrechter er met een belachelijk vlagsignaal er nog een stokje voor te steken, maar daar trapte de sterk fluitende heer Peetoom niet in, al bracht hij nog wel een beleefdheid bezoek aan de man. Een niet meer verwachte voorsprong en nog was de koek niet op. Een paar minuten later een counter. Tamo Karpetian  een meter of vijf buiten het strafschopgebied van de Andijkers. De bal mooi gestoken op Marein Zwaan en schuin rechts voor de keeper komend krulde hij de bal met buitenkantje rechts fantastisch om de keeper heen. 3-1 en de wedstrijd op de kop en beslist. Wat een einde van deze wedstrijd die een slot bracht waar niemand op gerekend had, maar natuurlijk wel zeer welkom was. Al valt niet te verbloemen, en dat besef is er wel bij de spelers, dat het beter moet en kan om dit vol te houden. Komende zaterdag de inhaalwedstrijd thuis tegen Wieringermeer om 14.30 uur.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.