16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 10:29
Medemblik Actueel.

Praat mee over: ‘Klimaatverandering: wel of niet’

SIJBEKARSPEL – Op dinsdag 15 november organiseert de stichting Hyperion in de kerk van Sijbekarspel een avond over klimaatverandering. Verandert ons klimaat wel of niet? Op dit moment lijkt de aarde op te warmen, er worden steeds meer warmterecords verbroken. Komt dat door verbranding van onze fossiele brandstoffen? En zijn er wereldwijd meer overstromingen met alle gevolgen van dien?

Drie sprekers geven deze avond hun visie op klimaatverandering. Ton van Weel (voormalig aardrijkskundeleraar OSG Hoorn) en Pieter Jan Duineveld (specialist in energiezuinige oplossingen en duurzame woningbouw) stellen dat ons klimaat inderdaad verandert en gaan in op oorzaken en gevolgen.

Wetenschapsjournalist Marcel Crok geeft een krachtig tegengeluid, hij bestrijdt dat de opwarming wordt veroorzaakt door CO2-uitstoot. Crok deed onderzoek en beschrijft dat in zijn boek ‘De staat van het klimaat, een koele blik op een verhit debat’.

Thuishaven van Hyperion is het Witte Kerkje van Benningbroek. Vanwege het opknappen van het interieur is dit kerkje gesloten. Daarom wordt voor deze avond uitgeweken naar de kerk van Sijbekarspel.

  • Klimaatverandering: wel of niet?
  • Dinsdag 15 november, 20-22 uur
  • Protestantse kerk Sijbekarspel , Westerstraat 42 .
  • De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
  • Informatie: www.stichtinghyperion.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?