De Jumbo in Zwaagdijk-Oost

Gemeente kan Klaverweide niet dwingen meer invalideparkeerplaatsen te realiseren.

Zwaagdijk – De gemeente Medemblik is niet bij machte om de eigenaar van Winkelcentrum Klaverweide te dwingen om meer dan de huidige 1 invalideparkeerplaats te realiseren omdat het om een particulierterrein gaat.

In de wet wordt uitgegaan van de goede wil van de beheerder van het terrein, wel heeft de gemeente het invalidenparkeerprobleem bij de eigenaar aangekaard en die heeft beloofd dit onderwerp mee te nemen in de verdere ontwikkeling van het terrein.

Nog steeds in overleg

Ook is de gemeente Medemblik nog steeds in overleg met de eigenaar van het terrein over de verkeersonveilige situatie bij het de entree van het terrein. Meerdere malen per week komen daar levensgevaarlijke situaties voor waarbij vooral (brom)fietsers de dupe zijn van bezoekers die nog snel even het terrein willen oprijden.

Wethouder Harry Nederpelt liet eerder al weten dat een verdere uitbreiding van Klaverweide niet aan de orde is en dat is nu juist 1 van de knelpunten in het overleg met de eigenaar van het terrein. Deze wil pas een tweede ontsluitingsweg realiseren als hij zijn uitbreidingsplannen mag gaan uitvoeren.

In augustus 2015 gaf de fractievoorzitster van PW2010 al eens aan dat zij de eigenaar van klaverweide verantwoordelijk stellen voor de verkeersonveilige situatie van het winkelcentrum.

Anneke van der Geest van PW2010 zegt toen tegen onze verslaggever dat de mogelijkheid van verdere uitbreiding nog steeds reëel is gezien de manier waarop het terrein is ingericht. Door een fout in het bestemmingsplan kreeg het terrein de bestemming detailhandel en deze fout wordt door Entius maximaal uitgebuit.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.