Medemblik Actueel.

Rechtbank

Opperdoezer Pieperrel beslecht Kees Kee wint zaak tegen telersvereniging

OPPERDOES – Alles draaide om de ‘pieperrel’ veroorzaakt door teler Kees Kee die een ware oorlog in Opperdoes ontketende toen hij besloot niet langer aan de Telersvereniging Opperdoezer Ronde te leveren waarop de vereniging hem een boete van 100.000 euro oplegde.

Kees Kee wuifde de boete die hem is opgelegd weg, ‘ik ben geen lid meer van die vereniging, en sinds ik geen lid meer ben heb ik geen jaren meer zo’n goede omzet gedraaid,”  waardoor de zaak onder de hamer bij de bestuursrechter terecht kwam.

Lees ook: Opperdoezer ‘pieperrel in Opperdoes

Deze heeft woensdag uitspraak gedaan in het voordeel van Kees Kee, de rechter heeft alle eisen van de Telersvereniging afgewezen, waaronder de boete van 100.000 euro. Uit de uitspraak van de rechter valt op te maken dat Kee op rechtmatige wijze uit de vereniging is gestapt.

Wankele positie Telersvereniging

Het voortbestaan van de Telersvereniging Opperdoezer Ronde lijkt in gevaar te zijn gekomen door deze uitspraak, bronnen binnen de vereniging laten weten dat de financiële positie van de vereniging verre van rooskleurig is.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook