Zingen in Onderdijk

Onderdijk – Elke 2e en 4e dinsdag van de maand kunt u meezingen in Onderdijk. Met begeleiding van 2 accordeonisten zingen we smartlappen (waarin een of meerdere personen treurig aan hun einde komen); levensliederen (die ons duidelijk maken dat we de dingen anders hadden moeten aanpakken maar dat het nu te laat is) en nostalgische ballades over lang vervlogen tijden. Alles Nederlandstalig. Denkt u toch vooral niet dat het alleen oppervlakkig vermaak betreft.

We houden ons bezig met belangrijke zaken. Zo doen we onderzoek naar de plaats delict (Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien), proberen we de mensen wat te leren (Hoe maak ik mij verstaanbaar in Spanje) en geven ongevraagd advies (Daar mag je alleen maar naar kijken).

Taalkundig steek je er ook veel van op, vind ik. Zo weet ik nu het verschil tussen een verzoek : Mag ik van u een lift, mijnheer? en een bevel: Kom van dat dak af!
Kortom: er is een lied voor elk mensbeeld (Als je mekaar niet meer vertrouwen kan) en maatschappijvisie (Het is de schuld van het kapitaal) maar u kunt natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid komen.

Lokatie: Hotel De Vooroever, Onderdijk. Aanvang: 20.00 uur.
Informatie: bij Theo Schenk. Tel.nr. 0228 58 1958

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.