Kkunsthistoricus, Martijn Pieters, weer naar Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam (Foto aangeleverd)

Kunstlezingen in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam

OBDAM – Op 11 oktober, 8 november en 6 december a.s. komt kunsthistoricus Martijn Pieters wederom naar Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam. Pieters heeft al verscheidene lezingen verzorgd in De Brink en mag zich telkens verheugen in een royaal en zeer geïnteresseerd gehoor. Hij weet dan ook telkens weer zijn publiek te boeien door de wijze waarop hij het onderwerp van zijn lezing tot leven brengt!

De eerste lezing van dit najaar, vindt plaats op 11 oktober. Deze avond vertelt Pieters over ‘Klassieke schoonheid. Neoclassicisme en het 18e eeuwse ideaal’. De expositie ‘Classic Beauties’, die sinds juni van dit jaar plaatsvindt in de Hermitage in Amsterdam, was de aanleiding voor deze lezing. Deze expositie is samengesteld uit het rijke bezit van de Hermitage in St. Petersburg, waarin het neoclassicisme centraal staat.

Op 8 november vertelt Pieters over Leonardo da Vinci en zijn schilderkunst. Leonardo da Vinci was architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist uit de Florentijnse Republiek, tijdens de Italiaanse renaissance. Naar aanleiding van de tentoonstelling met de tekeningen van Leonardo in Haarlem wordt het volledig geschilderde oeuvre van Leonardo da Vinci besproken. Van ‘De doop van Christus’ van Verrocchio uit 1472/75 tot en met de Johannes de Doper van Leonardo uit 1514.

Tenslotte vindt op 6 december een lezing plaats die in het teken staat van ‘Frans Hals en de modernen’. Frans Hals wordt gerekend tot de canon van de Hollandse 17e eeuwse schilderkunst en wordt dikwijls in één adem genoemd met Rembrandt van Rijn, Jan Steen en Johannes Vermeer. Toch is dat niet altijd zo geweest. Het Frans Hals Museum brengt tussen 13 oktober 2018 en 10 februari 2019 werken van Frans Hals en zijn 19e eeuwse bewonderaars samen in een tentoonstelling. Meer informatie over de lezingen van Martijn Pieters in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink vindt u hier: http://www.debrinkobdam.nl/activiteit-details.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.