Medemblik Actueel.

Sport

Ronald van de Kamp nieuwe hoofdtrainer Westfriesland SEW

Nibbixwoud – Al vroeg in het nog lopende seizoen kan Westfriesland SEW melden dat men voor volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer heeft gevonden. De 55 jarige Ronald van de Kamp uit Vleuten en de club uit Nibbixwoud hebben de afgelopen weken naar alle tevredenheid gesprekken gevoerd waarin duidelijk is gebleken dat men dezelfde visie deelt en daarom graag de samenwerking met elkaar aan wil gaan.

Van de Kamp is een ervaren trainer wat blijkt uit zijn imposante verleden binnen de handbalsport. Meer dan 10 jaar heeft hij de afdeling selectie Utrecht getraind waaruit heel veel talenten zijn voortgekomen. Verder is van de Kamp 9 jaar trainer geweest bij het Nederlands Handbalverbond met als hoogtepunt de 4e plaats op het EK te Finland 2002. Alle groepen heeft hij binnen het NHV getraind van Talents tot aan Juniors. Van de Kamp is werkzaam geweest bij meerdere clubs met ook de nodige successen. Bij Fortissimo uit Cothen heeft hij twee periodes gewerkt waar hij onder meer twee jaar achtereen de ploeg in de Challenge Cup heeft gebracht. Daarnaast is hij actief trainer geweest bij UDSV, VOC en VVW.

Ook binnen het herenhandbal is van de Kamp geen onbekende daar hij maar liefst 3 jaar het belofteteam en de A-junioren van Kras Volendam heeft getraind. Na deze periode heeft hij er voor gekozen om weer eindverantwoordelijk te willen zijn. Dit kon hij ten uitvoer brengen bij DSS in Heemskerk waarmee hij na één seizoen direct vanuit de eerste divisie naar de eredivisie promoveerde. Na zijn functioneren bij DSS is van de Kamp bij ZAP in Breezand aan de slag gegaan als hoofdcoach. Hier boekt hij ook prima successen wat blijkt uit de koppositie in de tweede divisie die men momenteel inneemt.

WF SEW en Ronald van de Kamp zijn blij elkaar te hebben gevonden waarbij de club duidelijk laat weten dat men alle vertrouwen heeft in de gedreven en tactisch sterke trainer die over de kwaliteiten beschikt om aan een team te bouwen. Dit laatste sluit uiteraard perfect aan bij de weg die WF SEW ingaande dit seizoen is ingeslagen.

Reageer op dit onderwerp

X