Karibuconcert in De Kapel Andijk

Andijk – Het verhaal van Velvet Joe & the Bluegrass Diamonds begint als drie klasgenoten van de middelbare school elkaar na veertien jaar weer tegenkomen. Deze reünie ontaardt al snel in het ontstaan van een bluegrass band. Neeltje, Miep en Florianne maken al sinds de lagere school samen muziek.

Begin jaren ’90 vormen ze met z’n drieën het Apeldoornse punkrockensemble “de Freules”. In die tijd ontmoeten ze ook Joris, die op dat moment zanger is in een bluesband. In 2011 begint het viertal aan een muzikale reis door de Amerikaanse folkmuziek. Door de film “O brother, where art thou” ontdekken ze de bluegrass. Florianne pakt een mandoline op, Neeltje leert spelen op de contrabas en Miep koopt een banjo. Joris vindt zijn ‘high lonesome’ zanggeluid en de band is geboren. Sinds 2015 maakt ook Melissa met haar viool deel uit van de band. Met deze getalenteerde 4e Diamond is de band compleet en klaar om veel te gaan optreden.

De band speelt een gevarieerd repertoire, van eigen nummers tot Bluegrass standards. Bill Monroe en Bill Keith zijn hierbij invloeden, maar ook dichter bij huis wordt inspiratie opgedaan door optredens bij te wonen van o.a. de Stringlers en uiteraard het jaarlijkse EWOB festival in Voorthuizen. Velvet Joe & the Bluegrass Diamonds spelen vrolijke bluegrass waarop het moeilijk stilstaan is! Doel van het Karibu-concert is om het werk van father Bayo in Bagamoyo,Tanzania een financiëel steuntje in de rug te geven.

De entree is € 7,50 inclusief koffie of thee en in de pauze is er een verloting voor het werk van father Bayo. We hopen u te zien op zondag 6 maart in De Kapel, Middenweg 48 te Andijk, aanvang 15.00 uur.

Info: Dick Groot, tel: 0228-592018, e-mail: dickgroot64@gmail.com over de muziek. Jan Gorter, tel: 0228-592957, e-mail: jangorter58@gmail.com over father Bayo.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.