Medemblik Actueel.

Foto: Fotografie RG
(pop)muziek Bijeenkomsten

Equality neemt op unieke wijze afscheid van dirigent Dick Opdam en pianiste Anneke Brakeboer

MEDEMBLIK – Op zaterdagavond 4 en zondagmiddag 5 november was het zover! De leden en het combo van Popkoor EQuality namen in het bijzijn van vele belangstellenden afscheid van hun dirigent en muzikaal leider Dick Opdam en van pianiste Anneke Brakeboer. Twee inspirerende toppers die zich vele jaren lang, Dick zelfs meer dan 40 jaar, enthousiast voor het koor hebben ingezet.

Typisch gevalletje van gemengde gevoelens dus. Enerzijds concerten waar je zin in hebt en waar je als koor kunt laten zien wat je op vocaal en artistiek gebied in huis hebt. Anderzijds deze keer met pijn in het hart de laatste gezamenlijke optredens met de zo bekende en vertrouwde dirigent en pianiste.

Voor deze concerten kozen Dick en Anneke gezamenlijk ruim 20 popsongs die door de jaren heen door het koor gezongen zijn. Het resulteerde in een prachtig programma vol hits uit binnen- en buitenland die vierstemmig uit het hoofd werden gezongen door de leden van EQuality en die prima werden begeleid door het combo. Ook de solo met prachtige koorpartijen “Go like Elijah” en het mooie, stemmige duet “Perhaps love” werden vol overgave gebracht en zeer enthousiast ontvangen door het publiek.

De sfeer in de zaal en op het podium was heel goed en ongedwongen en er was tijdens het zingen door voldoende ruimte voor een toelichting op de nummers maar eveneens voor een aantal verrassingen. Zo werd Anneke volledig van haar stuk gebracht door een Big Spender die wel heel erg veel aandacht (én een prachtig boeket bloemen!) voor haar had en die zijn eigen vrouwelijke aanhang daarvoor hard maar duidelijk aan de kant schoof. Dick werd eveneens in het zonnetje gezet maar zorgde zelf ook voor een aantal onverwachte momenten. Zo liet hij zijn dochter, zelf ook een top dirigente, het nummer “Avond” van Boudewijn de Groot dirigeren én stelde hij zijn opvolgster voor aan het publiek en overhandigde haar zijn, inmiddels legendarisch geworden, dirigeer potlood om een wervelende start te kunnen maken op 14 november.

Na de toegift die onder de noemer ‘ientje toe’ natuurlijk graag werd gegeven door het koor werden Dick en Anneke toegezongen door het volledige koor dat als een warme jas om hen heen stond.

Bijzonder mooie momenten om nooit meer te vergeten!

Anneke en Dick, heel, héél erg bedankt voor alles wat we onder jullie bezielende (bege)leiding samen hebben mogen neerzetten en beleven. We hebben van jullie genoten!!

Reageer op dit onderwerp