Medemblik Actueel.

Eenzaam in Hoorn, hulpverleners komen in actie (video)

Regionieuws – In winkelcentrum de Huesmolen ging vandaag een team van welzijnsorganisatie 1.Hoorn de straat op om de eenzaamheid aan te pakken. Naar schatting zijn er in Hoorn zo’n 7.000 mensen die matige tot ernstige eenzaamheid ervaren.

Van verslaggever West-Friesland Maarten Trompert

Het winkelend publiek werd gevraagd om tips te geven om eenzaamheid aan te pakken. Maar ze konden ook tips krijgen van het team van 1.Hoorn. Hetty Petersen uit Hoorn gaat één keer in de week naar haar oude buurman, die nu in verzorgingscentrum Westerhaven zit. “Ik ga dan met hem wandelen, anders komt hij nooit buiten.”

Niet iedereen wil zomaar op straat over zijn of haar eenzaamheid spreken. “Maar het is één van de manieren waarop wij het proberen”, aldus Dian Mekkes van 1.Hoorn.

Coby Pater die met haar hond door het winkelcentrum liep, vertelt zich soms wel eenzaam te voelen. “Gelukkig heb ik mijn hond en schilder ik graag. Maar soms komen er drie mensen op een dag en dan zie ik een week niemand.” Mensen die zich eenzaam voelen kunnen zichzelf ook melden bij 1.Hoorn, de Omring of de Stichting Netwerk.

Reageren via facebook