Medemblik Actueel.

Ouden Doosch

Den Ouden Doosch – met de punter door de sloten van Medemblik

Medemblik – In onze tocht door de kernen van de gemeente Medemblik zijn wij net zoals gisteren in de kern Medemblik. Op de foto gemaakt zien wij 2 mannen bezig om met behulp van de punter een boot te punteren. Ook mooi om te zien is de voormalige toren van de Martinuskerk die later een grote make-over kreeg naar de huidige toren.

De punter werd en wordt voor zeer uiteenlopende doeleinden gebruikt. Er waren varianten voor vracht (turf, riet, koeien), visserij (bunscheepjes), en er voeren zelfs postpunters tussen de Waddeneilanden en het vasteland. Ook voor de jacht op waterwild werd de lage boot gebruikt. De punter stond model voor de wildboot zoals die in heel Europa voorkomt

Reageer op dit onderwerp

X