Medemblik Actueel.

Ouden Doosch

Den Ouden Doosch – en hier begon alle ellende..

MEDEMBLIK – Nog voor de vuilnisstort goed en werkend was, was er al voor vele tienduizenden en mogelijk zelfs honderdduizenden guldens aan schade toegebracht aan het machinepark en de beschermde folielaag op het toen nog in aanbouw zijnde CAW-afvalterrein in de Wieringermeer.

De wat oudere inwoners van Medemblik, Opperdoes en Twisk kunnen het zich nog wel herinneren hoe activistische actievoerders de bouw van het afvalstation zoveel mogelijk probeerden te belemmeren en daarbij heel ver gingen met hun acties.

En al die jaren is de overlast van het afvalstation nooit weggegaan maar enkel erger geworden tot in mei j.l. de Omgevingsdienst Noord-Holland ingreep en door een zware dwangsom op te leggen de opvolger van het CAW, HVC, dwong om nu eens definitief werkende maatregelen te nemen.

Reageren via facebook