Medemblik Actueel.

Algemeen

Andijkse hulporganisatie Dorcas in actie voor slachtoffers El Nino Afrika

Andijk – Het oosten van Afrika kampt op dit moment met extreme droogte als gevolg van El Niño. Een ramp voor de bevolking. Door het gebrek aan water zijn veel oogsten al mislukt, waardoor hongersnood dreigt. Samen met het Christelijk Noodhulpcluster komt Dorcas daarom in actie. Help slachtoffers van El Niño in Oost-Afrika. Uw steun is hard nodig!

Een uitzonderlijk sterke El Niño (een natuurverschijnsel waardoor het zeewater opwarmt) zorgt ervoor dat de droogte in Ethiopië en andere landen in die regio dit jaar extremer is dan gebruikelijk. De regenperiodes waren korter, waardoor waterbronnen leeg zijn, oogsten mislukken en vee sterft. Om erger te voorkomen, hebben mensen nu dringend hulp nodig. Doordat Dorcas al vertegenwoordigd is in de regio, kunnen we snel schakelen naar noodhulp. Sinds november worden al duizenden mensen geholpen met water, voedsel en medische hulp.

Wat doet Dorcas?
Dorcas is met name actief in Ethiopië en in Zuid-Afrika. In Ethiopië werkt Dorcas in de regio’s Oromiya en Amhara, waar we 17.000 mensen van voedsel willen voorzien. Daarnaast wordt gewerkt aan het herstel van het Dombi-Korba-waterreservoir, waardoor ruim 14.000 mensen en 37.000 dieren (koeien, geiten, schapen, kamelen en paarden) weer toegang tot drinkwater krijgen. Het is nodig om ook de dieren te helpen, want veeteelt is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten van de inwoners van dit gebied. Met het noodhulpprogramma in deze regio hopen we de inwoners te helpen en hun vee te laten overleven, zodat de bestaande ontwikkelingsprogramma’s – die gericht zijn op de langere termijn – effectief blijven.

In Zuid-Afrika werkt Dorcas in de regio’s Ingwavuma en Mafikeng. Door de droogte is de prijs van mais in Zuid-Afrika met 70 procent toegenomen. Ook groenten en vlees zijn veel duurder geworden. Vee sterft in groten getale. Vooral de kleine boeren zijn afhankelijk van hun vee om het land te kunnen bewerken. Dorcas richt zich in deze regio’s op mensen die chronisch ziek zijn (door hiv/aids of tuberculose), en op zwangere vrouwen, jonge moeders en hun baby’s. 2.000 mensen krijgen gedurende vijf dagen per week een voedzame maaltijd. Het project duurt achttien weken, dus in totaal zullen we 180.000 maaltijden distribueren.

buttonDonate

http://www.dorcas.nl/el-ninovv

Reageren via facebook