Medemblik Actueel.

Leerlingen Kuyperschool Andijk zetten Koopmanspolder onder water

Andijk – De Koopmanspolder in Andijk wordt op donderdag 4 februari gevuld met water vanuit het IJsselmeer. Doel van de proef is te leren van de effecten van het waterpeil op de waterkwantiteit, waterkwaliteit, natuur en leefomgeving.

Leerlingen uit groep 7 en 8 van de Dr. A. Kuyperschool in Andijk openen samen met gedeputeerde Cees Loggen van Noord-Holland en hoogheemraad Siem Jan Schenk van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de schuif, waardoor het water de polder in kan stromen. 

De Koopmanspolder bij Andijk/Wervershoof is een nieuw natuurgebied en onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland. Daarnaast wordt de polder gebruikt om proeven uit te voeren met het waterpeil,meldt  Nieuwe Oogst.

Reageren via facebook