Medemblik Actueel.

Het buitenverblijf van de varkens is in juli uitgebreid. Ze hebben nu meer ruimte om te scharrelen. ((Foto: aangeleverd))
Het buitenverblijf van de varkens is in juli uitgebreid. Ze hebben nu meer ruimte om te scharrelen. ((Foto: aangeleverd))

Antonia viert haar derde verjaardag en u bent uitgenodigd.

WADWAY – Antonia is 31 augustus een echt feestvarken, letterlijk en figuurlijk, Antonia viert namelijk op die dag haar 3e verjaardag op scharrelboerderij Wadwaai in Wadway en daar mogen jullie allemaal bij zijn.

Arie geniet zichtbaar van zijn modderbad (Foto aangeleverd)

Na de verbouwing van het buitenverblijf van de varkens afgelopen juli hebben ze nu meer ruimte om te scharrelen en een grote schaduwrijke boom tot hun beschikking. Arie geniet optimaal van zijn modderbad en is er bijna niet uit weg te krijgen.

Op het bedrijf zijn Piëtrain- en Duroc-varkens. Piëtrians zijn echte vleesvarkens en staan bekend om hun sterk ontwikkelde rugspieren (karbonades) en stevig uitgebouwde hammen. Duroc is een roodkleurige varken met hangende oren en komt van oorsprong uit Amerika. Het is een puur vleesras met meer vet tussen de spieren dan andere rassen. Hierdoor is het vlees van nature mals, zacht en sappig. De scharrelboerderij kruist de Piëtrain met het Duroc-ras om de goede eigenschappen van de Piëtrain en het Duroc ras te verenigen. Hierdoor krijg je een mals, sappig, zacht, goed stuk vlees met een gering vetgehalte. Proef het maar eens!

Op de varkensdag staat tussen 10.00 en 13.00 uur het varkensvlees centraal. Bezoekers kunnen kennismaken met dit product. In het assortiment zitten onder andere saucijzen, schnitzels, hamburgers en karbonades. Uiteraard zijn ook andere producten verkrijgbaar.

Op Scharrelboerderij Wadwaai wordt vlees verkocht van eigen dieren. De dieren leven in een zo vrij mogelijke omgeving. De winkel is zaterdag open tussen 9.00 en 13.00 uur, daarnaast op ieder moment via telefonische afspraak. Kom gerust een kijkje nemen.

De deuren van Scharrelboerderij Wadwaai aan Wadway 10 in Wognum staan zaterdag 31 augustus open.

Via mediapartner Rodi Media

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook