Pim Schipper kan WK-sprint vergeten.

Medemblik – Een 21e plaats op de 500 meter heeft Pim Schipper de das omgedaan in zijn strijd om de laatste ticket voor het WK-sprint. Zijn tijd van 35:80 was te slecht om de overige Nederlanders die meedingen om dit startbewijs voor te blijven.

Kjeld Nuis maakt nu de meeste kans op naar het WK-sprint te mogen afreizen. Nuis werd achter Gao Tinguy 2e op de 500 meter in een tijd van 35:28 voor de Fries Jesper Hospes die in 35,29 over de finish kwam, Gerben Joritsma finishte ook nog voor Pim Schipper in 35,58.

Later op zondag staat er nog een 1000 meter op het programma, maar de kans lijkt bijzonder klein dat Nuis zijn voorsprong nog uit handen geeft. Jorritsma zou dan tenminste meer dan 0,42 seconden moeten goedmaken op de 1.08,12 die Nuis vrijdag reed, ervan uitgaande dat zondag langzamer zal zijn dan de eerste dag van de World Cup.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.