D66 in het geweer tegen mogelijke komst windmolens Broerdijk Midwoud

Midwoud – De fractie van D66 in de gemeenteraad van Medemblik is geschokt door de berichtgeving over de mogelijkheid dat alsnog hoge windmolens geplaatst zouden kunnen worden aan de Broerdijk in Midwoud. Dit plan was eerder afgeketst omdat deze locatie de status van weidevogelgebied heeft. Volgens het bericht is die status nu door de provincie veranderd.

Geert Mos (D66)
Geert Mos (D66)

Enige weken geleden werd de Medemblikker politiek al opgeschrikt door de plotselinge mededeling van de provincie dat de beide mogelijke woningbouwlocaties in Abbekerk waarover in de gemeente thans wordt gesproken de status van weidevogelgebied zouden hebben.

D66 Medemblik is verontrust over dit alles en ook over hoe de provincie met onze bewoners en met ons gemeentebestuur omgaat. Ook onze wethouder Hans Tigges, die zich vanuit B&W steeds krachtig heeft ingezet voor behoud van het beeld van de dorpen die door de plannen Wind Op Land sterk zouden worden geraakt, werd met deze berichten overvallen. Hoe betrouwbaar is de provinciale overheid, als het gaat om ons gebied en om de plannen die wij maken?

De fractie neemt krachtig afstand van de handelwijze van de provincie in deze zaken en zal dit standpunt duidelijk onder de aandacht brengen van de D66-fractie in Provinciale Staten. Daarbij zal ten aanzien van de windmolens wederom worden benadrukt wat de gemeenteraad van Medemblik al meermalen heeft uitgesproken: dat de windmolenplannen voor ons mooie en kwetsbare platteland niet mogen doorgaan, ook niet aan de Broerdijk.

Verder vindt de D66-fractie dat Abbekerk zijn broodnodige nieuwbouw moet krijgen en dat over de mogelijkheden daarvoor snel duidelijkheid moet komen

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.