15.2 C
Medemblik
21 oktober 2020 18:11
Medemblik Actueel.

De Woonschakel: ‘slecht onderhouden tuinen heeft onze aandacht’

Medemblik – Naar aanleiding van ons bericht over de prijswinnaars van de mooiste tuinen van huurders van de Woonschakel kwam er veel reacties over het feit dat de Woonschakel wel iets mocht gaan doen aan de slecht onderhouden tuinen.

John Lijstra van de Woonschakel vertelt tegen de redactie dat het zeker een prioriteit heeft van de Woonschakel om huurders aan te spreken als hun tuin in slechte staat van onderhoud verkeerd. Als onze opzichter of woningaanwijsteam onkruid, autobanden, accu’s en andere spullen die niet in een tuin thuishoren aantreffen bij een woning dan zal de Woonschakel de huurder gaan aanschrijven en opdracht geven deze te verwijderen. Per jaar gebeurt dit bij zo’n 100 huurders van de Woonschakel in West-Friesland vertelt John Lijstra.

Mocht een huurder hier niet op reageren dan kan de Woonschakel dit laten doen op kosten van de huurder en als ultieme wapen heeft de Woonschakel dan nog de gang naar de rechter om het huurcontract te laten beëindigen.

Lijstra wijst erop dat overleg tussen de buren en de overlast veroorzaker ook tot de mogelijkheid behoord. Vaak ziet de huurder het niet eens dat het een grote puinhoop in zijn tuin is.

Reageren via facebook