8.8 C
Medemblik
22 september 2020 09:41
Medemblik Actueel.

Ierse Swing-folkband UNICORN brengt nieuwe cd uit bij 20 jarig jubileum

REGIO – 20 jaar Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer en een dorstige keel. Een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd.

De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een ‘feel good’ swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat je niet misleiden door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band op het podium presteert. Achter de vrolijke façade gaan ras muzikanten schuil. Aanjagers van het Ierse folk spektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper. Al 20 jaar het kloppend hart van Unicorn. Samen met leadzangeressen Betty Borstlap en Jolanda Traarbach en de violistes Martine Nijenhuis en Erna Sommer – stuk voor stuk professionals met een conservatoriumachtergrond en ongeneeslijk behept met het Keltische folk-virus – vormen zij een ijzersterk geheel.

Twintig jaar Ierse Swing-folkband UNICORN. Dat moet gevierd worden en dat doen zij op 20 november 2016 in Herbergh t’IJsselmeer te Oosterleek, nabij Venhuizen, het thuishonk van de band. Naast een extra feestelijke muziekmiddag presenteren zij die dag ook hun nieuwe cd ‘Destination unknown’. Wie het eerste exemplaar gaat ontvangen blijft een verrassing, maar de band zal in ieder geval alle nummers van de nieuwe cd – en meer – ten gehore brengen. De cd bevat 15 tracks – waaronder 2 eigen nummers –  met de van hun bekende, meerstemmig vocaal en instrumentaal, hoge kwaliteit. Mocht u niet in de gelegenheid zijn op 20 november het feestje met hun te vieren, kunt u de cd ook via hun website reserveren: www.unicornmuziek.nl

Wederom zal het concert bol staan van mooie Ierse en Schotse traditionals, die op eigen wijze ingekleurd worden.  Bluegrass, Jiddische fiddle en eigen nummers. De band treedt normaal op in een vierpersoonsbezetting, maar zal bij de cd-presentatie als voltallige zespersoons band hun opwachting maken.

Unicorn ziet iedereen graag tegemoet op zondagmiddag 20 november 2016, van 14.30 uur tot 18.15 uur, in Herbergh t’IJsselmeer. Oosterleek 11 te Oosterleek. De entrée bedraagt € 6,- per persoon. I.v.m. de te verwachten drukte adviseren zij u op tijd te komen!

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?