Weet u dit nog? De brand bij Mammoet in Zwaagdijk..

Zwaagdijk – Vanaf vandaag gaan wij op geregelde tijden even terug in de tijd naar een dag waarop de gemeente Medemblik even landelijk nieuws werd. Nieuws wat bij velen insloeg als een bom en het gesprek van de dag was. Zo ook op 7 september 2003 toen de panden van meubelfabriek Mammoet aan de Tuinstraat in Zwaagdijk-Oost volledig uitbrandde. 

Met man en macht werd de boerderij aan de overkant natgehouden door de brandweer om er voor te zorgen dat deze monumentale boerderij niet in de brand zou vliegen. En met succes, de boerderij wist behouden te blijven.

De politie ging destijds uit van brandstichting maar of dit de oorzaak ook was is nooit duidelijk geworden. Jaren later opende Mammoet aan de overkant het Winkelcentrum ‘Klaverweide’.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.