Medemblik Actueel.

(pop)muziek

Tineke en Ria stoppen er mee, Jazz & Pop Andijk heeft nieuw bestuur

Andijk – Ria en Tineke,oprichters van Jazz & Pop Andijk, gaven begin 2015 aan te stoppen en zochten naar een nieuw, jong bestuur, met passie voor livemuziek. Dat is gelukt en Jazz & Pop gaat verder onder de naam Club Jazz & Pop. Het bestuur bestaat uit vier enthousiaste muziekliefhebbers die allemaal op een eigen unieke wijze muzikaal actief zijn in de regio.

Jazz & Pop is sinds 1984 een begrip in de regio en staat bekend als één van de belangrijkste muziekpodia van West Friesland. Tineke Morsch en Ria Hilverda richtten de stichting zo’n dertig jaar geleden op en kwamen vele muzikanten uit Nederland of buitenland naar Cultura, Kleingouw 112-113 in Andijk.

 

Jong talent en gevestigde namen stonden op het podium, soms in een grote, dan weer intieme setting. Dat is de kracht van Jazz & Pop. Hier ontdekt een muziekliefhebber nieuwe artiesten en zijn verschillende muziekstijlen te horen, van pop, funk, soul, blues tot world.

Club Jazz & Pop verzorgt acht tot twaalf keer per jaar een optreden. Het idee is om in de toekomst, geheel in New Yorkse stijl, soms aan tafel te dineren tijdens één van de optredens. Het eerste optreden staat gepland op zaterdag 30 januari om 21.00 uur met de Southern psych rockband Sunday Kids.

Reageren via facebook