Criminelen breken in bij Dorcas Andijk

ANDIJK – De schade op zich is niet eens zo groot maar de boosheid des te groter bij de medewerkers van Dorcas in Andijk toen zij woensdagochtend de inbraak in het pand op het industrieterrein van Andijk ontdekten.

De criminelen bleken de kluis te hebben leeggeroofd maar niet veel in te halen viel omdat de organisatie contant geld direct naar de bank brengt aan het einde van de werkdag. Wel zijn laptops en ander apparatuur gestolen. Jan Jacob Hoefnagel zegt tegen de verslaggever van het NHD: ,,Er lag wat contant geld, maar dat is nooit veel omdat we heel vaak direct afstorten bij de bank. Maar er zijn ook laptops weggenomen, en andere apparaten. Het gaat ons niet eens om wat er is gestolen: de boodschap is dat dit ronduit onbeschoft is.

De boosheid is vooral om de diefstal van spullen die zijn toevertrouwd door sponsors, instellingen en mensen die anderen willen helpen. “Daarom is dit ook de laatste plek waar je een inbraak verwacht,” zegt Hoefnagel.

De politie vraagt getuigen of mensen die meer weten over deze inbraak zich te melden via 0900-8844 of als u liever anoniem blijft via 0800-7000

Reageren via facebook