Medemblik Actueel.

Medemblik

Medemblik houdt ruim een miljoen over op zorgkosten

Medemblik – Een grote meevaller die direct weer gebruikt gaat worden aan preventieprojecten in de zorg als het aan wethouder Harry Nederpelt ligt. Met dit geld wil hij de veiligheid vergroten voor dementerende ouderen maar ook aan valpreventie besteden bij ouderen.

Medemblik verwachtte in maart nog dat het zorgbudget voor 2015 niet toereikend zou zijn. De raad maakte extra geld vrij. Achteraf blijkt dat niet nodig. ,,Maar we hebben nog niet alle zorgkosten exact in beeld’’, zegt Nederpelt. ,,Alle hulpverleningstrajecten zijn één op één doorgezet. Behandelingen kunnen wel drie jaar duren en worden pas na afloop gedeclareerd. 90 procent hiervan hebben we goed in beeld, maar van een klein aantal zorginstellingen weten we niet precies wat er nog aan facturen aan zit te komen,” meldt het NHD.

Het totale zorgbudget is 34 milijoen euro per jaar en dit is dan voor huishoudelijke hulp, hulpmiddelen voor ouderen waaronder trapliften maar ook voor de jeugdzorg.  Dat Medemblik zoveel geld overhoudt is vooral te danken aan de stevige bezuinigingen die Medemblik heeft doorgevoerd op o.a. huishoudelijke hulp en hulpmiddelen aan ouderen. ,, het lukraak verstrekken van hulpmiddelen is er niet meer bij, alleen die hulpmiddelen die iemand nodig heeft worden nog vergoed,” zegt Nederpelt.

Reageer op dit onderwerp