16.9 C
Medemblik
21 oktober 2020 21:36
Medemblik Actueel.

West-Friese mini Flora op zoek naar iconen van de dijk.

Regionieuws – Een dijk, een molen en nog veel meer is te zien op de mini Flora van 25 t/m 28 februari in het Vereenigingsgebouw Bovenkarspel. Open van 10 tot 21.00 uur zondag 18.00 uur

De West-Friese omringdijk heeft voor vele veel belevingswaarde. Men fietst, men wandelt, men recreëert en als er sneeuw ligt rijdt men sleetje. De dijk is voor een groot gedeelte ook een waterkering voor het land achter de dijk. Hert provinciaal monument is ruim 800 jaar terug met handwerk gemaakt.

De dijk is 126 kilometer lang en verbindt de steden Alkmaar Hoorn, Enkhuizen en Medemblik met elkaar. Tijdens de stormvloed van 1916 hield de dijk stand. De laatste jaren is er veel onderhoud gepleegd aan de dijk. Maar hoe ziet de dijk er van binnen uit. Welke iconen heb je langs de dijk. Wie kent het dorpje Keinse waar alle aardstralen samenkomen. Veel van deze onderwerpen worden uitgelicht tijdens de West-Friese Flora.

Toch is de organisatie nog steeds op zoek naar iconen. Bv een replica van de jongens van Bontekoe of een eenhoorn maar ook de hoofdtoren van Hoorn is welkom. Dan de Drommedaris uit Enkhuizen die we graag willen tentoonstellen. Iedere goede tip is welkom. Want de dijk ligt deze dagen in het Vereenigingsgebouw. En binnen de dijk staan de prachtige tulpen u te begroeten.

Op zaterdag wordt er een tulp gedoopt met een naam die past bij ons West-Friesland. Wie hem doopt blijft nog even een geheim. Het wordt een show waar nog lang over wordt gesproken. Deze show wordt afgesloten met een diner van () West-Friese producten.

Hiervoor kunt u zich al opgeven. Voor tips en opgave info@westfrieseminiflora.nl

Reageren via facebook