Medemblik Actueel.

Algemeen

De ‘Ambtenaar’ in de fik? jammer dan, de brandweer kan de brand niet blussen.

Medemblik – Dat ook windmolens in de brand kunnen vliegen is een bekend gegeven, op youtube zijn legio voorbeelden van brandende windmolens.  Wij vroegen de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord wat als nu de windmolen bij Medemblik in de brand vliegt? Zijn jullie hier op berekend, heeft de brandweer capaciteit om deze brand te blussen?

Mischa de Bruin, woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord: “wij hebben een speciale procedure voor dit soort windmolens. De brandweer richt zich bij een brand in een dergelijke windmolen op het veilig stellen van de omgeving en gaat niet naar binnen om te blussen. Als er personen binnen zijn die in gevaar verkeren, komt er een speciaal hoogtereddingsteam van de brandweer. Dat team is gericht op redden, niet op blussen. Blussen op deze hoogte is niet mogelijk. Zo reikt een hoogwerker van de brandweer tot maximaal een meter of dertig, niet hoog genoeg om als blusplatform te dienen bij een windmolen.

Op de video zien jullie een branden windmolen waarbij tragisch genoeg 2 doden vielen te betreuren.

Reageren via facebook