Menu van de dag – aardappel-bosuisoep
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Soep
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 250 g aardappelen
- 3 bosuitjes
- 30 g basilicum
- 4 eetlepels croutons
- 15 g boter
- 2 kruidenbouillonblokjes
- 1 l water
- 1 ei
- nootmuskaat
Instructions
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het wit en groen apart.
- Smelt de boter in een soeppan, schep de aardappelblokjes en het groen van de bosuitjes door de boter en smoor alles 5 minuten op zacht vuur.
- Verkruimel de bouillonblokjes er boven en voeg het water toe.
- Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- Kook het ei in 8 minuten hard, pel het en prak het in een diep bord.
- Neem de pan van het vuur en roer de basilicum erdoor.
- Pureer de soep met de staafmier tot een lichtgroene soep.
- Breng de soep op smaak met nootmuskaat.
- Schep de soep in 4 diepe borden en bestrooi ze met croutons, witte deel van de bosuitjes en eikruim.
Reageer