Ingrediënten
- 1000 g kruimige aardappel
- 1 rode ui
- 1 friszoete appel
- 250 g spekreepjes
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 el bruine suiker
- 520 g zuurkool
- 100 g ongebrande walnoten
- 15 g ongezouten roomboter
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
- Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 min. uit. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Roer regelmatig. Voeg de appel, kaneel en bruine suiker toe en bak 2-3 min. tot goudbruin.
- Verwarm de zuurkool in een pannetje. Spoel de zuurkool niet af. Verhit een tweede koekenpan zonder boter of olie en rooster de walnoten 3 min. Hak grof.
- Stamp de aardappelen met de roomboter fijn met de pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Meng de zuurkool, gekaramelliseerde appel en het spek erdoor. Serveer met de geroosterde walnoten.
Extra
Let op!! Dit product bevat walnoten. Bent u allergisch voor noten laat deze dan achterwege
© Albert Heijn / Allerhande