MEDEMBLIK – Frietje stoof als avondeten? Met een rodekoolsalade erbij en zoete-aardappel als friet eet je ook nog eens veel groente

Ingrediënten
- 800 g ovenfriet zoete aardappel
- 2 el milde olijfolie
- 500 g rode kool
- 15 g verse platte peterselie
- 4 el sinaasappel-chili dressing
- 400 g Streeckgenoten koelvers stoofvlees
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, schep om en rooster in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.
- Snijd het witte hart uit de kool en snijd de rest van de kool in de breedte in flinterdunne plakjes met een scherp mes. Snijd de peterselie fijn. Meng de sinaasappel-chilidressing en de helft van de peterselie goed door de rodekool en laat even staan.
- Verwarm het vlees in een kleine pan op middelhoog vuur onder voortdurend roeren ca. 5 min. Serveer het stoofvlees op de zoete-aardappelfriet en met de rodekoolsalade ernaast. Bestrooi met de rest van de peterselie.
© Albert Heijn / Allerhande
Reageer