In Zwaagdijk-Oost is gedurende meer dan 20 jaar NIET gebouwd, dorpsraad wil 100 nieuwbouw woningen geen 70

ZWAAGDIJK-OOST – De dorpsraad van Zwaagdijk-Oost reageerde verbaast toen zij een brief kregen vanuit de gemeente waarin werd vertelt dat de initiatiefnemer voor de bouw van diverse woningen in Zwaagdijk-Oost deze plannen niet ging doorzetten en dat daarom ook de dorpsraad en de omwonenden zijn afgehaakt.

In een reactie zegt de dorpsraad dat de initiatiefnemer helemaal niets heeft afgeblazen en dat ook de dorpsraad én de omwonenden niet zijn afgehaakt of iets dergelijks. Wel zijn volgens de dorpsraad vanuit het gemeentehuis diverse pogingen gedaan om de plannen te ontmoedigen. ‘Immers vanuit het gemeentehuis krijgen we telkens te horen dat Zwaagdijk-Oost
binnenkort al 70 woningen krijgt en van de provincie mag het vast niet méér zijn!’
zegt de dorpsraad.

In Zwaagdijk-Oost is gedurende meer dan 20 jaar NIET gebouwd Om de leefbaarheid in dat dorp in stand te houden is de bouw van 5 woningen per jaar noodzakelijk. Dat betekent dat in plaats van 70 er ruim 100 woningen gebouwd moeten worden De (woning)wereld is sinds 2019 veranderd en zelfs bij de provincie is er besef dat er meer is dan alleen de agglomeratie Amsterdam. Het schreeuwend tekort aan woningen en geschikte locaties vraagt om forse besluiten.

Forse besluiten waarvoor uw college cq. de gemeenteraad de ingrediënten vanuit Zwaagdijk-Oost op een presenteerblaadje zijn aangereikt. Het lijkt er op dat de gemeente Medemblik blijft hangen in achterhaald beleid en niet toekomstgericht durft of wil handelen.’ aldus de dorpsraad.

De dorpsraad roept het college en de gemeenteraad dan ook op om samen met de dorpsraad serieus in overleg te gaan om spijkers met koppen te slaan over diverse kansrijke locaties en niet bij voorbaat een idee vanuit de dorpsgemeenschap te negeren.

Reageren via facebook