19 C
Medemblik
20 september 2020 16:13
Medemblik Actueel.

Wethouder Tigges ligt zwaar ondervuur van de gemeenteraad over zijn optreden in het CAW (Foto: HBP Media)

CAW vindt onderzoek naar opheffen CAW onzin.

MEDEMBLIK – Afgelopen 12 mei werd tijdens de raadsvergadering besloten om wethouder Hans Tigges de opdracht te geven om te gaan onderzoeken of het CAW nog wel overlevinginskansen heeft, zeker gezien na de enorme schoffering van de gemeenteraden die unaniem besloten niet akkoord te gaan met het te hoge salaris van de nieuwe HVC-directeur, het CAW stemde wel in en legde dus bewust de wil van de gemeenteraden naast zich neer.

Maar ook de aanschaf van een softwarepakket dat compleet is mislukt waardoor het CAW diep de rode cijfers in is gedoken kwam koud op het dak van de gemeenteraden in West-Friesland. Het CAW heeft aan kasgeld nog maar een schamele 27.000 euro te besteden vanwege het verlies van 487.000 euro die het softwarepakket kostte.

Meerwaarde van de collectiviteit

Maar in een reactie op de wens van de Medemblikker gemeenteraad zegt het CAW bij monde van de secretaris W. Bosma dat, “het algemeen bestuur van het CAW overtuigd is van de meerwaarde van de collectiviteit van het CAW en de invulling van haar taken door HVC.”

Het algemeen bestuur van het CAW toont wel begrip voor de gevoelens van de gemeenteraad van Medemblik en herkent ook een groot aantal van de overwegingen die in de motie naar voren werden gebracht, maar stemt er niet mee in.  Het A.B van het CAW zegt dat er geen behoefte is om te gaan deelnemen in het uit te voeren onderzoek naar opheffing van het CAW in West-Friesland.

Als 1 van de punten waarom het CAW hier niet met mee wil werken is omdat ze bezig zijn met een nieuwe grondstoffenplan, eentje specifiek per gemeente en een nieuwe overeenkomst met HVC. Verder zegt het CAW dat het bestuursmodel prima functioneert, er positief financieel meerjarenperspectief van HVC is waarbij er geen sprake is van een toenemende risico voor de deelnemende gemeenten.

Verder zegt het CAW dat juist de nieuwe afspraken met HVC moet gaan zorgen voor een lager tarief voor de verwerking van het afval van de inwoners van West-Friesland, maar blijft ook hameren op een nog betere scheiding van het afval zodat er minder restafval is en meer grondstoffen voor hergebruik.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?