Medemblik gaat grasveld Verversgilde ombouwen naar natuurtuin

MEDEMBLIK – Op verzoek van een bewoonster van de Verversgilde gaat de gemeente Medemblik een deel van het grasveld aan de Verversgilde in Medemblik ombouwen naar natuurtuin. In de tuin zullen enkel planten worden gepland die van nature voorkomen in Nederland.

De gemeente neemt de kosten van het realiseren van de natuurtuin op zich maar een groep bewoners van de Verversgilde en de Lakenkopersgilde zullen de zorg van de tuin op zich gaan namen. De gemeente start dit als proef, mocht volgend jaar blijken dan gaat de gemeente de strook van 1 meter breed verder uitbreiden om zo een nog grotere natuurtuin te creëren.

Mede dankzij Siem Zeilemaker (PWF) die met de bewoonster in contact kwam zal de tuin worden gerealiseerd. Diverse buurtbewoners hebben al aangeboden om mee te gaan helpen om van de tuin een succes te maken.

Wilt u ook dat bij u in de buurt een natuurtuin wordt gerealiseerd, dan kunt u via de fixi-app een aanvraag doen of via info@medemblik.nl.

Foto: Tristeh

De strook zal 1 meter breed worden en over de volle lengte van het grasveld worden gerealiseerd. In 2022 zal dan worden besloten of de tuin wordt uitgebreid naar 2 of 3 meter breed. (Foto: Tristeh)

Reageren via facebook